Ziekenhuizen Rechtmatigheid

Uit normenkaderzorg.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

NKZ Banner Home 2 .png

Als een van de speerpunten in onze dienstverlening, ontwikkelt ValueCare een uitgebreide en kwalitatief sterke controlebibliotheek op de rechtmatigheid van registratie en facturatie. Op deze manier dragen wij bij aan de juiste registratie van zorg binnen ziekenhuizen en daarmee aan het beperken van risico’s binnen de Handreiking en Horizontaal Toezicht.

Op deze pagina beschrijven we de werking van onze Rechmatigheidsnormen en de impact op jouw organisatie. Naast deze normen (controles) bieden we binnen onze module Rechtmatigheid ook verbandscontroles en dashboards voor sturing en rapportage. Onze controles bewaken de rechtmatigheid van uw administratie op dagelijkse basis, zodat er altijd zicht is op de (financiële) risico’s van onjuiste registratie. De acties (onjuiste registraties) krijgt de verantwoordelijke medewerker direct op het scherm om zo een leereffect te realiseren.

We verdelen de Rechtmatigheidsnormen op deze pagina onder in onderwerpen op basis van de kwantitatieve risicobepaling die ValueCare ontwikkeld heeft in het kader van Horizontaal Toezicht. Met deze indeling is eenvoudig zichtbaar welke normen uw ziekenhuis helpen om de grootste risico’s rondom rechtmatigheid te beheersen.

Wilt u aan de slag met nieuwe controles voor jouw organisatie of heeft u interesse in onze Rechtmatigheidsmodule? Klik dan op bovenstaande banner en neem vrijblijvend contact met ons op.

Patiëntintake

Patiëntregistratie

Check verzekeringsrecht

Verwijzing

Diagnosebepaling

Spoedeisende hulp

Openen behandeling

Fysiek Polikliniekbezoek

Digitaal Polikliniekbezoek

Diagnostiek

Typeren behandeling

Behandelen

Kliniek

IC

OK

Therapie

Apotheek

Einde Behandeling

Koppelen zorgactiviteiten

Afsluiten behandeling

Afleiden zorgproduct

Declareren

Versturen declaratie

Innen

Verwerken retourinformatie

Bronnen

  1. Voor een overzicht van alleen de handreikingsnormen: Ziekenhuizen Handreiking
  2. Voor een overzicht van alleen de DOT Controle Regels: Ziekenhuizen DOT Controle Regels
  3. Voor een overzicht van alleen de Overige Rechtmatigheid: Ziekenhuizen Overige Rechtmatigheid