Stuurmodel Medisch Specialisten

Uit normenkaderzorg.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

LET op: Het Stuurmodel Medisch Specialisten is nog in ontwikkeling. Er kunnen zodoende nog wijzigingen worden doorgevoerd.

Artsen zelf in control

Meer patiënten helpen met hetzelfde geld, dat is onze uitdaging in de medisch specialistische zorg. Hierdoor ontstaat een groeiende behoefte van artsen om zelf in control te zijn: behandeluitkomsten verbeteren, verloren tijd verminderen en binnen begroting blijven. Hiervoor is het Stuurmodel Medisch Specialisten ontwikkeld, samen met artsen in het Medisch Specialistisch Bedrijf en in loondienst.

Met het Stuurmodel Medisch Specialisten krijgt de medisch specialist dagelijks up-to-date stuurinformatie, om zelf te kunnen sturen op betere behandeluitkomsten, minder verloren tijd en productie binnen begroting.

De informatie wordt met een set stuurpunten per specialisme getoond in de ValueCare portaal. Zelf in te richten vanuit een bibliotheek en door alle collega’s te raadplegen. De informatie is actiegericht: actueel en voorzien van detail ‘wie, wat, waar’ om koers te kunnen bijstellen wanneer nodig.

Definities Behandeluitkomsten

Goede behandeluitkomsten zijn goed voor de patiënt en zorgen ook voor minder contacttijd van de medisch specialist na de behandeling. Naast winst voor de patient leveren ze dus ook een tijdsbesparing op voor de arts. Behandeluitkomsten om in beeld te brengen en op te sturen zijn samen met samenwerkende artsen bepaald. Vanuit verslaglegging wordt informatie aangevuld middels state-of-the-art technieken, om zo een compleet mogelijk beeld te geven zonder extra registratie. Behandeluitkomsten in de kliniek, bij de ingreep of op de poli worden hieronder beschreven.

Kliniek

Heropname

Lange ligduur

Korte ligduur

Delier

Decubitus

Overplaatsing naar IC

Intensieve zorg laatste levensfase

Polyfarmacie na ontslag

Ingreep

Heroperatie OK

Herhaalde operatieve verrichtingen

Wondinfectie na ingreep

Getransfundeerd bloed tijdens operatie

Bloedverlies tijdens operatie

Polikliniek

Polyfarmacie in thuissituatie

Definities Verloren Tijd

Wisseltijden tussen operaties

Vertraging eerste operatie

Poli no show

Herhaalfactor

Herhaalconsulten op afstand tov benchmark

Definities Productie tov Begroting

Reguliere DBC's tov begroting

Vervolg DBC's tov begroting

Normtijd tov begroting

Verrichtingen tov begroting

Definities Gepast Gebruik