Stuurinformatie & Dashboards

Uit normenkaderzorg.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ten behoeve van inzichten en rapportage doeleinden zijn er, specifiek voor Horizontaal Toezicht, verschillende dashboards beschikbaar gemaakt in het klanten portaal. Deze dashboards zijn te vinden door "Horizontaal toezicht" in de zoekbalk te typen.

Horizontaal toezicht (HT) - Acties

In dit dashboard is overzichtelijk de relevante informatie over acties op beheersmaatregelen binnen het portaal te zien. Onderdelen binnen dit dashboard zijn: Aantal openstaande acties per dag per controle onderwerp, aantal openstaande acties blokkerend voor facturatie per dag, aantal openstaande acties met herinnering per oplosser en aantal genegeerde acties zonder opmerking per controle/norm.

Horizontaal toezicht (HT) - Acties blokkadelijst

Dit dashboard toont relevante informatie omtrent acties die te maken hebben met de automatische facturatie blokkade. Informatieproducten die hier te vinden zijn: Aantal openstaande acties blokkerend voor facturatie per facturatierun, aantal openstaande acties met herinnering per oplosser, Blokkade - tabellen en inzicht in de blokkadelijst (Automatische blokkade voor facturatie).

Horizontaal toezicht (HT) - Steekproeven

In dit dashboard zijn vier tegels samengevoegd welke relevante informatie omtrent de HT steekproeven weergeven. Zo is eenvoudig te zien of de posten van een steekproef beoordeeld zijn in de tegel "HT Steekproef Voortgang". Daarnaast worden er (jaar)rapportages van de HT steekproeven weergegeven in de tegels "Rapportage HT steekproef" en "Jaarrapportage HT steekproef". Tot slot is er ook een snelkoppeling naar de HT steekproeven te vinden binnen dit dashboard.

Verder hebben we verschillende declaratie dashboards ontwikkeld, welke inzicht geven in o.a. First Time Right declaratie (FTR), Herdeclaraties, Afwijzingen, Tijdigheid van declaratie, Waardes, en declaratie benchmarks om te vergelijken met andere ziekenhuizen in ons netwerk (geanonimiseerd).

Daarnaast zijn er dashboards ten behoeve van de informatievoorziening op verschillende sturingsniveaus binnen de organisatie:

  • Horizontaal toezicht (HT) - Strategisch
  • Horizontaal toezicht (HT) - Tactisch
  • Horizontaal toezicht (HT) - Operationeel