OZP's tov begroting

Uit normenkaderzorg.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ValueCarelogo2022.png

Behoort tot Normenkader ValueCare

Stuurmodel Medisch Specialisten

  1. Binnen begroting blijven
Samenvatting

Met deze stuurindicator heeft een arts inzicht in de hoeveelheid OZP’s tov de begroting die het ziekenhuis heeft aangeleverd bij ValueCare, of het referentiejaar zoals aangegeven in de portaal.

ValueCare checkt elke nacht het nieuwe portaal aantal en geeft daarbij een actueel inzicht van de hoeveelheid OZP’s gerealiseerd. ValueCare toont deze inzichten voor OZP’s die open staan maar ook al gesloten.

ValueCare geeft het aantal OZP’s tov begroting weer per maand.

Aanvullende stuurpunten

ValueCare geeft naast alle OZP's tov begroting ook weer door welke instanties OZP's zijn aangevraagd. De aanvullende stuurpunten "Aantal OZPs eerstelijns aangevraagd tov begroting", "Aantal OZPs extern aangevraagd tov begroting", en "Aantal OZPs intern aangevraagd tov begroting", geven weer hoeveel OZP's er zijn aangevraagd door bijvoorbeeld huisartsen, private klinieken, of vanuit het eigen ziekenhuis

Regelgeving / beleid

Geen regelgeving beschikbaar

Interpretaties

Er zijn geen interpretatiekeuzes gemaakt.

Sturing

De stuurindicator geeft inzicht in hoeveel OZP’s tov begroting er zijn geregistreerd. Op basis van die informatie kan het ziekenhuis interventies inzetten.

Door een actueel inzicht kan het ziekenhuis er op elk moment bijsturen, de dagelijkse inzichten maken het mogelijk om adequaat te reageren. Dit is niet gerelateerd aan kwartaal of maand rapportages.

Het effect van sturing hangt af van ziekenhuisspecifieke situaties. Deze stuurindicator geeft houvast bij het bepalen welke interventies potentieel effect hebben, en bij het meten van deze effecten achteraf.

ValueCare denkt graag met u mee over het verbeteren van de sturing in uw ziekenhuis. Mochten er op basis van bovenstaande nieuwe ideeën of suggesties voor controles ontstaan, laat het dan aan ValueCare weten via uw ValueCare contact.

Programmeerbare norm

Er is sprake van “OZP's tov begroting” als aan de volgende selectie is voldaan:

1) Alle OZP's


Logica: 1

ValueCarelogo2022.png