Normtijd tov begroting

Uit normenkaderzorg.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ValueCarelogo2022.png

Referentienummer:
Behoort tot Normenkader ValueCare

Stuurmodel Medisch Specialisten

  1. Binnen begroting blijven
Samenvatting

Normtijden zijn geen echte tijden, maar een weegfactor binnen een specialisme om de zwaarte van een verrichting/zorgactiviteit te bepalen.

Normtijden zijn afgesproken door specialisten; een normtijd is het aantal minuten dat is toegewezen aan een bepaalde verrichting.

ValueCare houdt normtijden bij voor het specialisme radiologie. Het specialisme levert de norm tijden relevant voor radiologie bij ValueCare aan. De realisatie van elk jaar wordt vergeleken met normtijden van dit betreffende jaar.

Regelgeving / beleid

Geen regelgeving beschikbaar

Interpretaties

De volgende interpretatie keuzes zijn gemaakt:

  1. ValueCare telt van alle ingeplande verrichtingen de normtijden tov begroting, voor het specialisme radiologie.
Sturing

De stuurindicator geeft inzicht in de normtijden tov begroting. Op basis van die informatie kan het ziekenhuis interventies inzetten.

De normtijden geven voor radiologie extra duiding bij het actueel bijsturen op verrichtingen. Hierbij is het belangrijk dat dat de norm realisatie voor radiologie gedaan wordt met behulp van normtijden.

Het effect van sturing hangt af van ziekenhuisspecifieke situaties. Deze stuurindicator geeft houvast bij het bepalen welke interventies potentieel effect hebben, en bij het meten van deze effecten achteraf.

ValueCare denkt graag met u mee over het verbeteren van de sturing in uw ziekenhuis. Mochten er op basis van bovenstaande nieuwe ideeën of suggesties voor controles ontstaan, laat het dan aan ValueCare weten via uw ValueCare contact.

Programmeerbare norm

Er is sprake van “Normtijd tov begroting” als aan de volgende selectie is voldaan:

1) Alle normtijden voor het specialisme radiologie


Logica: 1

ValueCarelogo2022.png