Kaakchirurgie - Plaatsing volgend implantaat vastgelegd, geen eerste plaatsing implantaat vastgelegd (N4296)

Uit normenkaderzorg.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ValueCareLogo2.png

Referentienummer: N4296
Behoort tot Normenkader ValueCare

Ziekenhuizen Volledigheid

  1. Ziekenhuizen Volledigheid - Declareren - Versturen declaratie
Samenvatting

Deze norm signaleert acties wanneer er voor een patiënt een of meerdere malen een plaatsing van een volgend implantaat is vastgelegd, maar er geen plaatsing van een eerste implantaat is vastgelegd. Dit duidt erop dat de eerste plaatsing van het implantaat niet vastgelegd is.

Regelgeving / beleid
2018
Poortfunctie

Typering van een zorgaanbieder die een zorgtraject voor medisch-specialistische zorg kan starten. De poortfunctie kan uitgevoerd worden door de poortspecialist en de volgende ondersteunende specialisten: interventie-radioloog (0362), anesthesist als pijnbestrijder (0389) en klinisch geneticus (0390). Daarnaast kan de poortfunctie ook uitgevoerd worden door de volgende beroepsbeoefenaren, niet zijnde medisch specialisten: arts-assistent, klinisch fysicus audioloog (1900), specialist ouderengeneeskunde (8418), SEHarts KNMG, verpleegkundig specialist en physician assistant. Tandarts-specialisten voor mondziekten en kaakchirurgie kunnen ook een poortfunctie hebben, maar declareren alleen overige zorgproducten.

2018: NR/REG-1816 art. 1 lid bb

2019
Poortfunctie

Typering van een zorgaanbieder die een zorgtraject voor medisch-specialistische zorg kan starten. De poortfunctie kan uitgevoerd worden door de poortspecialist en de volgende ondersteunende specialisten: interventie-radioloog (0362), anesthesist als pijnbestrijder (0389) en klinisch geneticus (0390). Daarnaast kan de poortfunctie ook uitgevoerd worden door de volgende beroepsbeoefenaren, niet zijnde medisch specialisten: arts-assistent, klinisch fysicus audioloog (1900), specialist ouderengeneeskunde (8418), SEHarts KNMG, verpleegkundig specialist en physician assistant. Tandarts-specialisten voor mondziekten en kaakchirurgie kunnen ook een poortfunctie uitvoeren, maar declareren alleen overige zorgproducten.

2019: NR/REG-1907a art. 1 lid cc

2020
Poortfunctie

Typering van een zorgaanbieder die een zorgtraject voor medisch-specialistische zorg kan starten. De poortfunctie kan uitgevoerd worden door de poortspecialist en de volgende ondersteunende specialisten: interventie-radioloog (0362), anesthesist als pijnbestrijder (0389) en klinisch geneticus (0390). Daarnaast kan de poortfunctie ook uitgevoerd worden door de volgende beroepsbeoefenaren, niet zijnde medisch specialisten: arts-assistent, klinisch fysicus audioloog (1900), specialist ouderengeneeskunde (8418), SEHarts KNMG, verpleegkundig specialist, physician assistant en klinisch technologen. Tandarts-specialisten voor mondziekten en kaakchirurgie kunnen ook een poortfunctie uitvoeren, maar declareren alleen overige zorgproducten.

2020: NR/REG-2001a art. 1 lid dd

Interpretaties

Er zijn geen interpretatiekeuzes gemaakt.

Programmeerbare norm

Er is sprake van “Kaakchirurgie - Plaatsing volgend implantaat vastgelegd, geen eerste plaatsing implantaat vastgelegd (N4296)” als aan de volgende selectie is voldaan:

1) Er is voor de patiënt een of meerdere malen verrichting 235021 'Plaatsen elk volgend implantaat (per kaak, excl. kosten implantaten)' vastgelegd

Blauwepijl.png

2) Er is voor de patiënt geen verrichting 238060 'Plaatsing van een eerste permucosale implantaat (per kaak, excl. kosten implantaat)' vastgelegd

Logica: 1 en 2

Te nemen actie

Controleer de registratie en leg de plaatsing van het eerste implantaat vast.

Berekening financiële impact

De impact wordt berekend door de gemiddelde bedragen voor het plaatsen van verrichting 238060 in het huidige en voorgaande jaar te berekenen.

ValueCareLogo2.png